Forums
- Θεματικές ενότητες
- Παιδεία - Εκπαίδευση
- Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
- Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
- Ιδιωτική Εκπαίδευση
- Σύσταση να μην έρχονται άρρωστα παιδιά στο σχολείο - νομοθετικό πλαίσιο
- Ασκούντες γονική μέριμνα-επιμέλεια ανηλίκων μαθητών/τριων: διευθέτηση ζητημάτων φοίτησης ή/και αξιολόγησης από τα ΚΕΔΑΣΥ
- Αίτημα γονέα στο προσωπικό του Ειδικού Σχολείου που φοιτά το παιδί του για παροχή έκθεσης προόδου με σκοπό τη χρήση σε δικαστική διαμάχη με τον έτερο γονέα
- Απεργία σε Ειδικό Σχολείο - διαχείριση προγράμματος απεργοσπαστών
- ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, ΣΥΖΥΓΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ.
- Περί κατασχέσεως κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
- Παιδεία - Εκπαίδευση
Απεργία σε Ειδικό Σχολείο - διαχείριση προγράμματος απεργοσπαστών
Δημοσιεύτηκε στις: 03/03/2025 11:14
Κύριοι/ες καλημέρα σας.
Να ξεκινήσω με το γεγονός πως εγώ συνήθως απεργώ, ειδικά όταν αφορά ευαίσθητα θέματα, ωστόσο θέλω να υπάρχει δίκαια αντιμετώπιση προς όλους/ες ανεξαρτήτως διαφωνιών σε στάσεις.
Θέτω λοιπόν τα ερωτήματά μου:
α) Σε περίπτωση στάσεων εργασίας ΜΜΜ και ταξί, όπου οι συνάδελφοι/-ισσες δεν μπορούν να φτάσουν στην ώρα τους, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους γονείς ή από τα λεωφορεία που τα μεταφέρουν, να φέρουν τα παιδιά αργότερα από την ώρα έναρξης; Αν όχι, τότε εξαναγκάζονται σε απεργία; Βέβαια από τη μία αυτό αντιβαίνει του άρθρου 93: Προστασία δικαιώματος στην εργασία του νόμου 4808/2021, από την άλλη είναι άδικο για όσους κάνουν απεργία οι απεργοσπάστες να δουλέψουν λιγότερο. Κανονικά στις περιπτώσεις απεργίες οι απεργοσπάστες κάθονται στο εργασιακό 8.00-14.00; Θα μπορούσε να ανατεθεί από τον/την διευθυντή/τρια του σχολείου διοικητικό έργο εντός του εργασιακού ωραρίου, μέσα στις επόμενες ημέρες για ισοφαρίσει τις "κερδισμένες" ώρες;
β) Σε περίπτωση απεργίας των ΕΒΠ του σχολείου, τι προβλέπεται για τα μη αυτοεξυπηρετούμενα παιδιά αν δεν απεργήσει η δασκάλα τους; Ενημερώνει τους γονείς για την απεργία των ΕΒΠ και τους έχει stand by για κάλεσμα αλλάγματος, τα αλλάζει η ίδια; Κανονικά νομίζω πως δεν επιτρέπεται άλλη ειδικότητα πέρα του ΕΒΠ να δει τα παιδιά χωρίς ρούχα. Ναι είναι και οι νοσηλευτές/τριες αλλά σε περιπτώσεις θεμάτων υγείας, για νοσηλευτικές πράξεις και με άδεια γονέα. Υπάρχει όμως κάπου καθαρά στη Νομοθεσία κάτι ως τεκμήριο;