myKodiko

Forums

Αίτημα γονέα στο προσωπικό του Ειδικού Σχολείου που φοιτά το παιδί του για παροχή έκθεσης προόδου με σκοπό τη χρήση σε δικαστική διαμάχη με τον έτερο γονέα

ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις: 03/03/2025 13:35

Καλημέρα σας.

Σε περίπτωση αιτήματος γονέα στο προσωπικό του Ειδικού Σχολείου που φοιτά το παιδί του για παροχή έκθεσης προόδου με σκοπό τη χρήση σε δικαστική διαμάχη με τον έτερο γονέα πως το αντιμετωπίζουμε γενικά;

Σε αναζήτηση του ζητήματος έχω δει διφορούμενα πράγματα και έχω λάβει διάφορες απαντήσεις. Στα καθηκοντολόγια των ειδικοτήτων, μόνο το ΕΕΠ- ΠΕ23 ψυχολόγων έχω δει να μπορεί να δώσει έκθεση με αίτημα γονέα, στο 8. όπου λέει:

"Συντάσσουν τις ψυχολογικές εκθέσεις των μαθητών τους κατόπιν γραπτών αιτημάτων των γονέων ή υπηρεσιών. Την ευθύνη της ανακοίνωσης του περιεχομένου των ψυχολογικών εκθέσεων προς τρίτους έχουν οι ίδιοι οι ψυχολόγοι".[Αριθμ. 48275/Δ3: Τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007)].

Ωστόσο και πάλι λέει πως την κοινοποίηση σε τρίτους την έχουν οι ίδιοι/ες οι ψυχολόγοι, άρα στο δικαστήριο πάει από εκείνη/ον με διαβιβαστικό σχολείου;

Σε ερωτήσεις που έκανα σε διάφορες πλευρές οι περισσότερες απαντήσεις ήταν πως δε δίνουμε εκθέσεις, μόνο βεβαίωση φοίτησης. Άλλοι είπαν πως αν εξασφαλιζόταν επίσημη κλήτευση από το δικαστήριο θα μπορούσαμε (λογικό). Τέλος άλλοι πως μέσω του Νόμου 2690/99 άρθρο 5 δημόσια έγγραφα, αίτημα, τροποποίηση 5143/2024, μπορούμε να δώσουμε για εύλογο ενδιαφέρον του αιτούντος έκθεση. Αυτό ως ερμηνεία, η έκθεση ως δημόσιο έγγραφο που τον αφορά. Εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες καταστάσεις;