myKodiko

Forums

Μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας από ΔΕ σε ΠΕ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Δημοσιεύτηκε στις: 23/03/2026 07:04

Καλημέρα σας,
είμαι δημόσιος υπάλληλος ΙΔΑΧ ΔΕ κατηγορίας, όπου η οργανική μου θέση είναι σε Δήμο και είμαι αποσπασμένη με ειδικές διατάξεις σε μια άλλη υπηρεσία αλλά συνεχίζω να μισθοδοτούμαι από τον Δήμο. Πρόσφατα απέκτησα το πτυχίο μου και όπως είναι η διαδικασία έκανα αίτηση για μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας προκειμένου να γίνω ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού. Η απάντηση που μου έδωσε ο Δήμος στην αρχή αναφέρθηκε στην εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.42/5455/6584/30.3.2013 όπου αναφέρει "οτι η μετάταξη ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης, τα αποφασίζοντα όργανα οφείλουν να ελέγξουν καταρχήν τη νομιμότητα, αλλά επιπλέον και τη σκοπιμότητα της μετάταξης βασει των υπηρεσιακών αναγκών κάθε φορέα και κατόπιν μου ανέφεραν οτι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Δήμου και οτι δύναται να επανεξεταστεί μεταγενεστέρως, κατόπιν ευμενέστερων οικονομικών συνθηκών, αλλά και των εν γένει υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου".
Επικοινώνησα με το ΥΠΕΣ μου είπαν κακώς που δεν διαβιβάζουν το αίτημά μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκείνο είναι το αρμόδιο όργανο για να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημά μου. Παρόλο που τους το μετέφερα εννοείται οτι δεν εισακούστηκα.  Εγώ αυτό που εκλαμβάνω είναι επειδή είμαι αποσπασμένη και συνεχίζει να βαρύνει η μισθοδοσία μου τον Δήμο και σε συνδυασμό με τη μη αξιοποίηση μου στον Δήμο, μου δημιουργεί την εύλογη απορία κατά πόσο η αρνητική αντιμετώπιση του αιτήματός μου συνδέεται αποκλειστικά με δημοσιονομικούς λόγους ή αν ενδέχεται να υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.
Με βάση τα ανωτέρω θα ήθελα να ρωτήσω:
*κατά πόσο η επίκληση έλλειψης πιστώσεων συνιστά επαρκή και νόμιμη αιτιολογία για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος,
*αν η διοίκηση μπορούσε να απαντήσει με τον τρόπο αυτό χωρίς προηγούμενη παραπομπή του θέματος στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο,
*εάν, υπό τις παρούσες συνθήκες, υφίσταται δυνατότητα περαιτέρω διεκδίκησης,
*και ποια θα ήταν, κατά την άποψή σας, η ενδεδειγμένη επόμενη ενέργεια (επανυποβολή αίτησης, υποβολή ένστασης ή άλλη διαδικασία).