myKodiko

Forums

Εργασιακά - Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά

Οι πιο πρόσφατες ερωτήσεις

Ερωτών
Ερώτηση
Τελευταία Απάντηση
Καλημέρα σας, μήπως κάποιος γνωρίζει την νέα εγκύκλιο 24/22-3-2023 του ΕΦΚΑ που μιλάει για την ασφάλιση των ξεναγών;διότι έχω μία σύγχηση σχετικά με τον όρο ΞΕΝΑΓΟΣ-ΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΞΕΝΑΓΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ. ΕΡΏΤΗΜΑ: Επιχείρηση που απασχόλησε ξεναγό για 2 ώρες μέσα στον μήνα ή γενικότερα ακανόνιστες ημερομηνίες με 2-3 ώρες ξενάγηση ...
Εμφανίσεις: 144
Απαντήσεις: 0
0 | 0

ΒΗΧΟΥ ΕΛΕΝΗ 18/03/2023 09:48
Σε νέα ΕΕ με ομορρυθμο εταιρο Ελληνα φορολογούμενο , ο ετερορρυθμος ετάιρος θα είναι Ελληνικής ιθαγένειας κάτοικος εξωτερικού (Ην. Βασίλειο), φορολογούμενος και ασφαλισμένος στο εξωτερικο. Εχει απαλλαγή ασφάλισης? ...
Εμφανίσεις: 39
0 | 0
Συνταξιούχος ΕΦΚΑ (πρώην ΤΕΒΕ) που βγήκε σε σύνταξη το 2015 συνειδητοποίησε ότι κατά τον υπολογισμό της σύνταξης δεν λήφθησαν υπόψιν τα ένσημα από αναγνώριση ετών στρατιωτικής θητείας παρόλο που στα δικαιολογητικά που υπέβαλε υπήρχε αντίστοιχη βεβαίωση από το ΙΚΑ. Μπορεί να κάνει αίτηση επανυπολογισμού της σύνταξης; Εάν ναι ισχύει η παραγραφή ...
Εμφανίσεις: 63
0 | 0
Καλημέρα σας Η μητέρα μου πέθανε 28-10-2019 και έπαιρνε σύνταξη του ΟΓΑ 360 ευρώ τον μήνα. Ο πατέρας μου έπαιρνε και συνεχίζει να παίρνει σύνταξη από το ΙΚΑ . Δικαιούται ο πατέρας μου να πάρει μέρος της σύνταξης της μητέρας μου? και αν ναι επειδή έχουν περάσει πάνω απο 3 χρόνια ...
Εμφανίσεις: 223
Απαντήσεις: 1
0 | 0

Θεοδωρίδης Δημήτρης 23/01/2023 18:48 Μεταφορά
Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω πως υπολογίζεται η Αποζημίωση , σε περίπτωση απόλυσης , εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα . Είναι με ημερομίσθιο ( 43 ευρώ) και εργάζεται στην επιχείρηση 19 χρόνια. Σας ευχαριστώ. ...
Εμφανίσεις: 148
Απαντήσεις: 1
0 | 0

ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ 20/02/2023 20:13 Μεταφορά